Efterbehandling

Efterbehandling till ditt golv

Ett gammalt, slitet trägolv erbjuder viss charm, men ett gammalt, nyslipat och nybehandlat trägolv är alltid snäppet vassare. Med alla de olika alternativ på efterbehandlingar som erbjuds idag kan man skapa precis den känsla och effekt som man är ute efter – oavsett vilket typ av trägolv man har hemma.

Lack

Ett lackat trägolv ger det en oslagbar lyster, och har tålig yta så länge den inte skadas på något sätt. Ett lackat trägolv med skador är väldigt fuktkänsligt. Fläckar ska tas bort omedelbart så att de inte får en chans att tränga genom lacken.

Olja

Ett golv som behandlats med olja ska städas med torra metoder eftersom vatten på sikt kommer att bryta ner finishen. En väl urvriden mopp kan emellanåt gå bra, men annars bara dammsugning och dammtorkning med microfiberredskap. Man kan såpa golvet med jäma mellanrum för att hålla det oljade trägolvet i toppskick.

Lutat

Att låta luta av sitt trägolv ger fantastisk effekt och ligger väldigt rätt i tiden. Efter att golvet lutats av har det ljus färg och större motståndskraft mot fukt och repor. I samband med lutningen så kan man vitolja golvet – det är en ganska populär metod för furugolv.

Vaxat

Vaxning är en annan efterbehandling man kan välja efter en golvslipning. Vaxningen ger ett naturligt vackert trägolv med visst skydd mot väta. Det är dock inte lika skyddat som ett oljat eller lutat trägolv, och behöver mer regelbundet underhåll.

Infärgat

Önskar du färg på ditt trägolv så kan vi hjälpa dig att färga in det. Ett färgat trägolv skänker oerhört mycket personlig karaktär i ett rum, se bara till att du väljer en färg som du inte kommer att tröttna på i första taget.

Vi erbjuder professionell golvslipning i Malmö!

Kontakta oss